top of page
Search
  • Writer's pictureDR

Kestävyyden Ostos Säästää Rahaa

Updated: Oct 6, 2020



Ihminen käyttää luonnonvaroja kestämättömällä tavalla. Silloin on havainnut luonnon epäsäännölliset oireet. Talvet ilman lunta, kasvihuoneilmiöt, uhanalaiset eläinlajit, merellä kelluva mikroplastinen materiaali ja niin edelleen oireet alkavat varoittaa ihmistä siitä, että nämä tilanneet seuraukset ovat jo näkyvissä. Samalla luonnonvarojen käyttö on jakaantunut epätasaisesti planeettamme maapallolla. Tänään, puhutaan hävikkiprosenttia.


Taloushallinossa soveltaa hävikkiprosentin hintaa jokaiselle myyntituoteelle. Hävikkiprosentti on kustannus, josta ei ole taloudellisesti korvattu. Esimerkiksi, kun tuote on pilaantunut, rikkoutunut, ylittänyt pätevän kulutuspäivämäärä, varkauden menetyksen tai liiallisen myymättömän tuotteen varastointi huolenpidossa. Siksi, se sisältyy myyntihintojen kirjanpitoon. Näitä tuotteita ovat ruoka, juoma, kosmetiikka, hygieniatuotteet, kotitaloudet ja jopa huonekalut. Nämä tuotteet on luokiteltu hävikiksi tuotteiksi, hävikkiruoka, ruokahäviö, ruokajäte, hävikkituote jne.


Suomessa kierrätysyhteiskunnassa on kasvanut huomattavasti. Suuret kauppaketjut mm. K-ryhmä ja S-ryhmä kaupat tarjoavat alennuksen hävikkituotteille, jotka tunnetaan nimellä “punalappu”. Tämä tarkoitus on se että annetaan 30% alennusta normaalihinnasta tuotteista myyntiin nopeuttamiseksi. Jotkut yritykset myyvät erityisesti tuotteita, jotka syntyvät hävikkiprosentti tuotteista. Yhden niistä on Fiksuruoka Oy. Tämä yritys on perustettu vuonna 2016. Sen päätavoite on vähentää hävikkituotteita.


Fiksuruoka Oy soveltaa kumppanuusmarkkinointia, affiliate-markkinointia. Se antaa uusille asiakkaille 5€ alennuksen, jos he käyttävät markkinoinnin linkin. Esimerkiksi 5€ alennusta saa tästä linkistä: prz.io/4GqO6YfP. Tämä linkki antaa uudelle asiakkaalle 5€ alennusta, jos hän tilaa vähintään 30€. Tämä tarkoittaa, että maksu kokonaismäärästä on vain 25 €, ennen toimituskulua 2,9€ - 7,9€, riippuu sitä, että tilauksesta painosta. Palkiona, linkkin omistaja saa pisteitä, jotka voidaan kerätä. Pisteitä saa alennuksen ostoksesta.


Tilauksen tulee olla vähintään 20€, ennen toimituskulut 2,9€ - 7,9€, joten tilauskokonaisuus hinta on noin 22,9 - 27,9€. Mutta, jos asiakas ostaa vähintään 35€ tilauksia, toimituskulut ovat ilmainen. Rajoitettu tilauksen hinta johtuu varastoinnin pitämisestä ja lähetyskustannuksista. Tämä ongelma voidaan ratkaista viisaasti, jos asiakkaat pystyvät hallitsemaan tilauksen useiden ihmisten kanssa, esimerkiksi ystävien ja perheen keskuudessa. He voivat yhdistää kaikki useiden henkilöiden tilauksien ja tilaavat yhdeltä tililtä saadakseen vähemmän tilauksen kulut.


Kun painat 5€ alennus linkin, muista kopioida sitä koodia. Koodi on aina vaihtelu joka kerta, joten talennetut/kopioitut koodit on vanhenttynyt tietyllä ajalla. Tarkein asia on se että saat voimassa koodin tallennuksen vaikka et heti tehdä ostoksia samana päivänä kun saat koodin.


Valitettavasti, tällä hetkellä Fiksuruoka Oy:n verkkosivusto käyttää vain suomen kieltä. Heidän tulisi huomioida ulkomaalaisia, jotka ovat asuneet Suomessa, esimerkiksi opiskelijoita ja ulkomaalaisia ​​puolisoita sekä että heidän lapsia. Kuka tahansa voisi haluta säästä rahaa ja kuluttaa ympäristoystävällisesti lyhytikäisistä tuotteista. Kiitollinen että Fiksuruoka Oy osallistuu tähän tilaisuuteen.


Pida iloa ja ympäristöystävällisempää elamaa!

28 views0 comments
bottom of page